Travel

Vacanțe pe cont propriu – aplicații utile pentru organizarea sejurului perfect

Travel Apps

Întotdeauna am preferat să îmi organizez singură călătoriile nefiind sub nici o formă fanul agențiilor de turism și asta nu neapărat din considerente financiare. Îmi place când am libertatea de a alege pentru mine, de a decide datele când vreau să călătoresc, compania aeriană cu care voi zbura ( de cele mai multe ori le folosesc pe cele low cost ), hotelul/hotelurile la care mă voi caza și numărul de nopți pe care le voi petrece în fiecare dintre acestea ( de obicei, atunci când am la dispoziție o săptămână sau mai mult, aleg să vizitez mai multe orașe /zone ). Prefer să îmi aleg singură locurile și obiectivele pe care le voi vizita și să fac totul în ritmul meu, fără presiunea timpului caracteristică tururilor ghidate și de grup ( am încercat și varianta asta și așa am ajuns la concluzia că NU ESTE PENTRU MINE 😁!).

Iubesc procesul de documentare și planning în același mod în care iubesc călătoria în sine, este parte integrantă pentru mine. Îmi place la nebunie să caut informații despre viitoarea mea destinație de călătorie din surse diferite ( blogurile de travel sunt locul în care găsesc cele mai multe ponturi și informații utile ), să mă documentez cu privire la mijloacele de transport pe care le voi folosi sau la programul obiectivelor turistice pe care vreau să le vizitez și prețul biletelor de acces pentru acestea. Îmi fac întotdeauna lecțiile de acasă, încercând să înțeleg cât mai mult din cultura și obiceiurile locale, să mă dumiresc in ceea ce privește codul vestimentar agreat ( sau nu ) în destinația respectivă, sau să mă informez în legătură cu gastronomia tradițională pe care o testez din plin în timpul sejurului 😁.

Călătoriile pe cont propriu m-au învățat, în primul rând, să nu mai plasez responsabilitatea în exterior. Dacă atunci când apelezi la serviciile unei agenții de turism ai pe cine învinui în cazul în care ceva nu funcționează conform planului sau nu se desfășoară conform așteptărilor tale, în momentul în care organizezi lucrurile pe cont propriu, responsabilitatea alegerilor îți revine în totalitate.

Un alt lucru pe care l-am învățat în vacanțele DIY este să îmi organizez timpul și bugetul cât mai eficient astfel încât să am parte de o experiență memorabilă. Dar toată organizarea asta meticuloasă probabil ar implica mult mai mult timp ( și nervi ) dacă nu am avea la dispoziție tehnologia de astăzi și implicit zecile de aplicații mobile dedicate călătorilor.

Am întocmit o listă cu principalele aplicații pe care le folosesc frecvent pentru a-mi documenta și organiza vacanțele și pe care vreau să ți le fac cunoscute și ție ( în cazul în care nu le folosești deja 😉) .

1. Momondo / Skyscanner – sunt aplicațiile pe care le folosesc întotdeauna pentru a găsi cel mai ieftin /convenabil zbor. Atunci când găsesc ceva care mă avantajează atât ca preț cât și ca orar de zbor, arunc un ochi și pe site-ul companiei aeriene care operează zborul – nu de puține ori am descoperit acolo prețuri chiar mai mici 😉

2. Momondo / Booking.com – pe acestea le folosesc pentru alegerea și rezervarea hotelurilor. În cazul în care preferi o experiență autentică și vrei să te cazezi în casele localnicilor, poți apela la Airbnb – în acest caz este necesară plata în avans. De asemenea, dacă bugetul tău este unul foarte mic, poți să optezi pentru cazările în hosteluri iar pentru acestea îți recomand HostelWorld.

3. Rome2Rio – este cea mai tare aplicație EVER ❤️❤️❤️! Cu ajutorul acesteia afli cum ajungi din punctul A în punctul B, distanța dintre cele două destinații, ce mijloace de transport în comun /taxi poți folosi, timpul aproximativ necesar călătoriei precum și costul acesteia. Ai linkuri către site-ul companiilor de transport unde poți vedea diferitele rute și orarul curselor. Ți-am spus că este THE BEST!!!

Interfață Rome2rio

4. Man in seat 61 – nu este o aplicație ci un site foarte util pe care îl poți consulta atunci când călătoria ta implică deplasările cu trenul sau feribotul. Europa sau Africa, America sau Asia – găsești aici toate informațiile referitoare la companiile feroviare, destinații, orar sau prețuri precum și explicațiile necesare pentru a-ți achiziționa singur biletele de călătorie. Pure gold 🏆!!!

5. Visit a city – foarte utilă pentru planificarea sejururilor scurte, când ți-ai dori să vezi cât mai mult în puținul timp pe care îl ai la dispoziție. Pe lângă faptul că poți rezerva diferite tururi și activități, ai și posibilitatea de a-ți configura un itinerariu specific nevoilor tale – easy going ( dacă ești însoțit de copii și îți este impus un ritm mai lent ), packed itinerary (atunci când condiția fizică îți permite un ritm mai alert ) , turul muzeelor sau doar al obiectivelor principale din orașul respectiv. Itinerariile sunt pentru 1, 2, 3 sau 4 zile. Poți să adaugi sau să elimini obiective turistice în traseul recomandat astfel încât să cuprindă numai zonele tale de interes.

6. Tripadvisor – aici găsesc recomandări și recenzii valoroase pentru hoteluri și restaurante, tururi ghidate sau excursii pe cont propriu, informații despre modalitățile de transport către locurile mai puțin turistice și multe alte ponturi utile în organizarea pe cont propriu a vacanțelor. Dacă nu găsești singur ceea ce te interesează, poți întreba pe forum și sigur vei primi ajutor din partea comunității 👌!!!

7. Currency Converter – sau orice altă aplicație asemănătoare care să te scape de conversia monedei locale în euro, dolari sau Ron. O să înțelegi cât îți este de utilă când vei ajunge prin locuri în care nu vei vedea nici un preț afișat iar comercianții încearcă să îți vândă totul la suprapreț 😜!!!

8. Reverso Contex – poate stai bine cu limba engleză dar este posibil ca uneori să nu fie de ajuns. Sau poate ai vrea să înțelegi mesajul transmis de afișele din magazine… Sau poate vrei să-ți impresionezi gazdele vorbind cu ei pe limba lor 😉. Oricare ar fi motivul, întotdeauna este de ajutor să ai un translator la îndemână atunci când călătorești în afara țării!!!

9. Airalo – sau orice altă aplicație pentru eSIM. Dacă ai un telefon compatibil cu această cartelă digitală ai scăpat de grija costurilor ridicate pentru serviciile mobile în roaming și nici nu mai trebuie să faci o prioritate din achiziționarea unui SIM local odată ajuns la destinație. Personal nu am testat aceasta variantă întrucât telefonul meu nu este printre cele care suportă eSIM dar m-am gândit să îți spun, poate tu ești mai norocos! Lista modelelor compatibile cu cartelele digitale o poți consulta AICI.

10. Bloguri de travel – de aici încep întotdeauna, chiar dacă în mica mea listă le-am lăsat la sfârșit. Când urmează să ajung într-o destinație mai îndepărtată, mai complexă, cu o multitudine de locuri și obiective turistice pe care aș vrea să le bifez și nu prea am idee de unde să încep, răsfoiesc inițial zeci de articole cu idei de traseu, ponturi pentru transport, caut informații despre costurile reale în destinația respectivă și încerc să îmi creionez un itinerariu propriu, care să se plieze pe timpul și bugetul meu. Printre altele, mă inspiră Mirela Leoni, Carmen Dima, Simona și Alex, Kristin, Andreea și Ion, Matt, Sophie și lista ar putea continua 😍!!!

Sper că ți-au fost utile recomandările din acest articol iar dacă consideri că ar putea ajuta și alte persoane, ești liber să împărtășești informațiile 🤗.

Tu cum îți organizezi călătoriile pe cont propriu? Ce instrumente utile folosești? Cunoști și alte aplicații care ar putea ajuta?

Aștept recomandările tale în secțiunea dedicată comentariilor 😉!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.