Blog-tag · Blogging

Am întrebat 10 bloggeri români…

Acum ceva vreme ( ceva mai multă vreme 😄 ) Angela Călătorește m-a luat la întrebări, pe mine și alți nouă bloggeri și ne-a sugerat să dăm leapșa mai departe prin blogosferă. Am răspuns cu mare drag provocării ( și cu mare întârziere 😄, procrastinarea, bat-o vina!!! ) și uite cam ce-a ieșit. Mulțumesc Angela!!!

1. Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună ( fără să ai voie să mănânci altceva ), care ar fi acela?

Asta-i floare la ureche! Sunt genul de persoană care mănâncă să trăiască sau, cum ar spune soțul meu…de foame mănânc și bătaie, cu sau fără sare 😂. Sunt un bucătar jalnic iar dacă ar fi trebuit să-mi câștig existența din bucătărit… mi-aș fi declarat de mult insolvența! ( Te-ai prins cine gătește mai des la mine acasă, nu? )

Fiindcă îmi dai voie să aleg exclusiv un fel de mâncare pentru o lună ( este un singur fel de mâncare nu un singur aliment, nu? – asta ar schimba nițel datele problemei dar nu mi-ar face neapărat viața mai complicată ) îți pot spune cu mare bucurie și fără pic de remușcare că m-aș îndopa zi după zi cu TAJINE DE IEPURE, o bunătate pe care am descoperit-o în recenta mea călătorie prin Maroc.

Este un fel de tocăniță cu legume și carne al cărui nume vine de la vasul de lut în care este gătită. Secretul acestei minunății gastronomice stă în fierberea îndelungată la foc mic ( cică vreo 2-3 ore ) și în varietatea de condimente folosite care fac diferența între o tocăniță mioritică și tajine. Gustul este desăvârșit de fructele uscate folosite din abundență – stafide, caise sau prune – și de decorul din migdale sau arahide. Curcubeu pe cerul gurii!!!

Și nici nu va trebui să-mi fac prea multe griji pentru siluetă – carnea de iepure, pe lângă faptul că este foarte gustoasă în combinația asta, are cele mai puține calorii în comparație cu alte cărnuri ( 450 gr carne de iepure are 795 de calorii în timp ce aceeași cantitate de carne de pui conține 810 calorii ), cele mai puține grăsimi ( 450 gr carne de iepure are 10,2% grăsimi în comparație cu aceeași cantitate de carne de pui care conține 11% grăsimi ) și cele mai multe proteine ( 20,8% proteine la 450 gr ). Delicios, nutritiv și dietetic în același timp!

Am o singură problemă – cine naiba îmi gătește mie o lună mâncare tradițională marocană? 🤔 Dacă stau să mă gândesc, aș putea rezolva cumva – o altă vacanță ( mai lungă de data asta ) în Orașul Roșu 😄.

Tajine de iepure la Argana Cafe – Marrakech

2. Pleci într-o vacanță de două săptămâni pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor ( români sau străini ). Pe cine iei?

Wowww!!! Mi-a pus Dumnezeu mâna în cap!!! Pot să aleg eu insula? ( Daaaa, știu, îmi cam forțez norocul! )

Nominalizați la categoria „cel mai bun actor de luat în vacanță” sunt vreo cinci dar, după îndelungi frământări interioare, deliberări și analize, Oscarul merge la…Mel Gipson. Cu o inimă neînfricată ( a se citi Braveheart ) și cu outfit-ul a la William Wallace este de departe cel mai potrivit pentru completarea decorului idilic al insulei.

Nici la categoria blogger/vlogger nu îmi este foarte ușor să fac o alegere – sunt atâția oameni extraordinari și super pricepuți în ceea ce fac pe care eu îi urmăresc cu regularitate și de la care învăț mereu câte ceva nou încât sunt sigură că îi voi nedreptății pe mulți dintre ei dar… unde-i regulă nu-i tocmeală, așa că aș fi taaare bucuroasă dacă Simona-Elena Stănescu mi-ar ține companie două săptămâni, noi două cred că ne-am înțelege de minune 🤗.

Cât despre antreprenorul pe care mi-aș dori să îl am prin preajmă ( nu numai pe timpul vacanței…) pot spune fără să stau prea mult pe gânduri că aș alege-o pe Ioana Budeanu – această ființă îmi intră efectiv sub piele și ajunge fără nici un efort direct în sufletul meu prin fiecare cuvânt pe care îl așterne pe…blog. Taaare onorată aș fi să o pot cunoaște personal!!!

3. Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai în copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Offf, mi-aș dori să fi visat în copilărie măcar pe jumătate din cât o fac acum!!! Pe la cinci, șase ani visam să devin prințesă ( că mai toate fetițele din grădiniță…era un obiectiv comun, ca să zic așa ) iar pe la 11, 12 îmi doream să ajung medic chirurg 🤔. Când m-am hotărât eu să mă așez la casa mea nu era disponibil nici un prinț iar „cariera” mea medicală a luat sfârșit prin clasa a XI-a când am înțeles că sunt prea sensibilă la durerile trupești ale semenilor ca să pot face față într-o sală de operație.

Prin clasa a VIII-a eram pur și simplu fascinată de lumea pe care o descopeream prin intermediul Teleenciclopediei – pe atunci TVR 1 era singurul program care se vedea în satul meu de pe malul Dunării – și visam că într-o zi, când o să fiu eu mare și bogată ( eram sigură că doar oamenii bogați pot călătorii prin lume ) voi vedea cu ochii mei Africa cea de poveste, tărâmul celei mai mari migrații anuale de mamifere din întreaga lume, să mă trezească răgetul îndepărtat al Regelui Animalelor undeva prin Serengeti sau Ngorongoro și să mă las cucerită de măreția și frumusețea cascadei Victoria ( cred că ar trebui să mă grăbesc un pic pentru asta …). Ei bine, să ști că visul ăsta mă urmărește și acum și intenționez să-l transform în realitate!

4. Primești un cadou foarte urât de le prietena cea mai bună/ prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că îți place?

Chiar nu cred că există vreun cadou urât, poate cel mult neinspirat. Am puțini prieteni, din ăia adevărați care ar putea să-mi facă și vreun cadou, iar aceștia mă cunosc suficient de bine încât să știe că nu vor da niciodată greș cu o carte…sau mai multe ( preferabil ficțiune istorică 😄 )

5. Este sfârșitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanității?

Am convingerea că cel mai frumos dar pe care un om îl poate oferi ( sau primi ) este DRAGOSTEA și mi-aș dori ca civilizațiile care ne vor urma să ducă mai departe această căutare a iubirii pure, sublime – IUBIREA dintre oameni! Le-aș oferi cartea scriitoarei de origine turcă Elif Shafak – Cele patruzeci de legi ale iubirii pe care H.R. a descris-o absolut minunat și m-a determinat să o adaug pe lista cărților de REcitit acum pe final de an!

” Căutarea Iubirii te schimbă. Nu e nici un căutător printre cei ce pornesc în căutarea Iubirii care să nu se coacă la minte pe drum. In clipa în care porneşti în căutarea Iubirii, începi să te schimbi pe dinăuntru şi pe dinafară „

” Trecutul e o tălmăcire. Viitorul e o amăgire. Lumea nu se mișcă prin timp ca și când ar fi o linie dreaptă, înaintând de la trecut la viitor. În schimb, timpul se mișcă prin și înlăuntrul nostru în cercuri nesfârșite. Veșnicia nu e un timp nemărginit ci doar lipsa oricărui timp. Dacă vrei să cunoști lumina veșnică, scoate-ti din minte trecutul și viitorul și rămâi în clipa de-acum! „

6. Dacă ai putea călători în trecut și discuta cu tine, cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? ( maxim 3 )

Crede mai mult în tine, întinde-ti aripile fără teamă, fă-ți curaj și zboară!!! Vei cădea de nenumărate ori dar vei deveni mai puternică cu fiecare încercare. Visează mai mult, „a fi bine ancorat în realitate” este o trăsătură a oamenilor mari, e prea devreme pentru tine…

7. Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Mai mult ca sigur prestația mea pe micul/marele ecran îmi va aduce mai degrabă câteva nominalizări pentru „Zmeura de aur” dar ar fi interesant de încercat!

Isabelle Rossignol este un personaj pe care l-am adorat încă de la primele pagini ale romanului Privighetoarea și m-am regăsit adesea în încăpățânarea și nonconformismul ei 🤔. Evident, va trebui să aștept a doua ecranizare -pentru prima, Melanie Laurent i-a repartizat rolul lui Elle Fanning! Mereu ajung la spartul târgului!!!

8. Ce te motivează să scrii pe blog?

Sunt la început de drum cu blogul și nu îi dedic atât de mult timp pe cât mi-aș dori. Scriu doar din pasiune, când simt nevoia să împărtășesc cu cineva cărțile minunate pe care le citesc sau locurile super faine pe care le vizitez. Unele experiențe sunt prea tari că să le păstrez doar pentru mine!!!

9. Primești un premiu ( în bani ) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Cum să nu-l merit? – jur că nu am mituit membrii juriului! Pasul 1 – Mulțumesc pentru apreciere, înseamnă enorm pentru mine! Pasul 2 – google search „skyscanner” iar de restul „libris.ro 😄

10. Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum!

Nu suport ( că să nu spun URĂSC ) nunțile, botezurile, cumetriile 😄… și ar mai fi câte ceva dar mă opresc aici c-o să-mi spui că-s antisocială!!! Altă întrebare?

Acum trebuie să iau și eu la ( aceleași ) întrebări alți zece bloggeri… Doar că am decis să trișez un pic și să lansez această provocare oricui mă citește sau ajunge, prin cine știe ce minune, pe aici! Intră în joc și hai să ne cunoaștem mai bine!!!

2 gânduri despre „Am întrebat 10 bloggeri români…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.